Over Mij

Rogier Polman is vormgever en eigenaar van het ontwerpburo ‘Hijgend Zeepaard Design’ Hij ontwerpt boeken, affiches, brochures, gebouw-beletteringen, tijdschriften, kranten en huisstijlen.

Vervolgens voert hij in eigen beheer grote educatieve kunstprojecten uit, is hij bestuurslid van een aantal stichtingen, ( Stichting Polyvista en Stichting Hollands licht) en geeft hij les. Verder is hij de vaste vormgever van Kunstlijn Haarlem en Kunstenaarsvereniging De Vishal. Hij maakt naast grafische vormgeving ook vrij werk en hij schrijft verhalen. In zijn vrije werk maakt hij archieven.

Deze getekende archieven zijn geordend in dozen en in kasten. Voor tentoonstellingen worden van deze tekeningen prints gemaakt. (piëzografieën). Enkele thema’s uit zijn archieven zijn: slagvelden, schepen, vuurtorens, sterrenstelsels, auto’s, vrolijke negers, laboratoria, machines, territoria, wapens, land-kaarten, zeepieren, (stoom)treinen, vliegmachines. (dubbeldekkers, ballonnen en zeppelins), bunkers, fabrieken, havens, medusa’s, koningspoedels, ijsbloemen en onweer, storm- en regenbuien.

Rogier Polman
Lange Wijngaardstraat 20-22
2011 RL Haarlem

T  023 532 83 06 – 06 48581212
E  hijgendzeepaard@hetnet.nl